Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Maapirnirisoto

Argitoidud

Maapirnirisoto

Uku Uibopuu Maapirnitoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

40-60 min

Retsept
portsjonile
250 g Maapirn
4 tk Šalottsibul
2 tk Küüslauguküüs
50 g + 2 spl Või
300 g Risotoriis
1 dl Kuiv valge vein
100 g Köögiviljapuljong
100 g Riivitud parmesan
Sidrunimahl
Sool
Must pipar
SERVEERIMISEKS
1. Koori maapirnid ja lõika väikesteks kuubikuteks. Koori ja haki sibulad ja küüslauk.

2. Kuumuta potis 2 sl võid. Lisa sibul ja küüslauk ning hauta madalal kuumusel klaasjaks.

3. Lisa risotoriis ja kuumuta pidevalt segades, kuni riis on kergelt läbipaistev. Lisa valge vein ja sega, kuni see on imendunud.

4. Lisa maapirnikuubikud ja sega läbi. Lisa kulbitäis kuuma puljongit ja sega. Uus kulbitäis puljongit lisa alles siis, kui eelmine on riisi sisse imendunud. Kuumuta segades ja vedeliku lisamist jätkates umbes 20 minutit või kuni riis on al dente.

5. Sega sisse 50 g võid, sidrunimahl ja 75 g riivitud parmesani. Maitsesta soola-pipraga.

6. Serveeri hakitud tüümiani ja ülejäänud riivitud parmesaniga

Märksõnad

maapirnirisoto

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga