Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sealihahautis

Argitoidud

Sealihahautis

Margit Roosaar Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel
Sealihahautis, mis sobib nii supipõhjaks kui ka kastmeks. Sealihahautiseks sobib eriti hästi kael või pehme praetükk.

üle 60 min

Retsept
1.5 kg Sealiha
2 tk Suur sibul
2 tk Porgand
3 tk Küüslauguküüs
50 g Hakitud kuivatatud aprikoosid
1 punt Hakitud petersell
1 tk Väike tšilli (või 1 tl tšillihelbeid)
2 spl Mädarõigas
Hele sojakaste
2 spl Rapsiõli
Sool
Must pipar
Rosmariin
Meelepärane vürtsisegu
1.5 l

1. Lõika sealiha 2 cm suurusteks kuubikuteks või ribadeks. Pruunista liha pannil õlis. Tõsta pruunistatud
lihatükid haudepotti.

2. Seejärel pruunista ka porgand, sibul ja küüslauk. Viska juurde aprikoosid ja hakitud petersell, lisa mädarõgas, tšilli ja maitse järgi heledat sojakastet.

3. Lisa potti vesi, nii et liha ja köögiviljad oleksid peaaegu kaetud. Kata pott kaanega ja hauta madalal kuumusel 2 tundi, kuni liha on pehme ja mure.

4. Vajadusel lisa hautamise ajal sortsuke keeva vett. Pane kuumalt purki.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 09.nov 2015 11:02
Külmikus säilib selline konservliha pool aastat.
tiigrimiisu 05.nov 2015 21:57
Kuidas on selle liha säilitamisega
Heinart 14.okt 2015 21:37
Selline liha on super, aitab kiirelt ka teisi toite valmistada kui ka külmalt võileiva peale panna
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga