Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kookose-kirsivorm

Argitoidud

Kookose-kirsivorm

Britt Paju Magus elu. Tervislikumalt!
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
Marjavorm, mis meenutab oma olemuselt kuulsat Prantsuse magustoitu clafoutis’d, kuid ei sisalda ei nisujahu ega piima. Kirss ja kookos sobivad kokku imehästi, võid aga lisada teisigi suvemarju.

40-60 min

20 minutit + 30 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
3 tk Muna
1 dl Pruun roosuhkur
1 tl Vanilliekstrakt
2 dl Kookospiim
1 dl Riisijahu
250 g Kivideta kirsid
1 peotäis Kookoshelbed
Kookosrasv vormide määrimiseks
Roosuhkur vormide ülepuistamiseks
SERVEERIMISEKS
Külm vahustatud kookospiim
1. Määri küpsetusvormid kookosrasvaga ja puista üle mõne supilusikatäie roosuhkruga. Klopi munad roosuhkruga, sega hulka vanilliekstrakt, kookospiim ja riisijahu.

2. Jaga tainas madalamatesse, 10 cm läbimõõduga vormidesse ja pane igasse vormi võrdselt kirsse. Puista kõige peale kookoshelbeid ja küpseta 200 kraadi juures 20–30 minutit.

3. Kui soovid valmistada magustoitu suures ahjuvormis, pikenda küpsetusaega 10–15 minutit. Magustoit peab jääma seest tahe, kuid mitte kuiv. Serveeri külma vahustatud kookospiimaga.

Märksõnad

kookose-kirsivorm

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga