Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kohupiima-ploomikook

Argitoidud

Kohupiima-ploomikook

Britt Paju Magus elu. Tervislikumalt!
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Britt Paju
See purukoogi moodi kohupiima-ploomikook saab põnevat täiendust kookosest ja mustikatest. Võid täidist varieerida aastaaja järgi ning kasutada ploomide asemel kirsse ja musti sõstraid (sobivad ka külmutatud marjad) või rabarberit-maasikaid.

40-60 min

20 minutit + 30-35 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
100 g Kaerajahu
200 g Täisteraspeltajahu
50 g Kookoshelbed
1 dl Pruun roosuhkur
120 g Või
TÄIDIS
300 g Kohupiimapasta
3 tk Muna
100 g Paksem maitsestamata jogurt
1 dl Agaavisiirup
1 tl Värskelt riivitud sidruni koor
1 spl Maisitärklis
1 tl Vanilliekstrakt
300 g Ploomid
100 g Mustikad
1. Näpi taina koostisosad puruseguks.

2. Täidise valmistamiseks vispelda kokku vedelad koostisained, lisa sidrunikoor, tärklis, vanilliekstrakt ning kõige lõpuks kividest puhastatud ja tükeldatud ploomid ja mustikad.

3. Pressi pool tainast küpsetuspaberiga vooderdatud 25 x 35 cm suuruse koogivormi põhja. Vala tainale kohupiima-ploomitäidis ja pudista peale ülejäänud tainapuru.

4. Küpseta 180 kraadi juures 30–35 minutit. Lase koogil täielikult jahtuda.

KOMMENTAARID

Hubert 28.okt 2015 13:32
Kas midagi keerulisemat enam ei saa? Ei ahvatle üldse tegema, on olemas väga palju väga häid retsepte, mis vajavad oluliselt vähem vaeva!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette