Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Veinine lõhe vermutikastmega

Argitoidud

Veinine lõhe vermutikastmega

Lia Virkus Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kerge valge vein küpsetab rammusa lõhe ootamatult peenemaitseliseks ja koos veinikastmega sobib selline roog väga hästi ükskõik millisele peolauale. I-le paneb täpi, kui kasutad kastme valmistamiseks magusmõrkjat vermutit.

üle 60 min

1 tund külmas + 40 minutit ahjus, 15 minutit kastme valmistamiseks

Retsept
portsjonile
1.2 kg Lõhefilee
2 tl Jäme meresool
2 tk Suur sektoriteks lõigatud sibul
10 tk Pipratera
4 dl Vesi (pluss 1 tl puljongipulbrit)
2 dl Kuiv valge vein
VERMUTIKASTE
30 g Või
3 spl Nisujahu
0.5 dl Vermut või valge vein
2 tk Munakollane
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Sidrunimahl
1. Hõõru lõhe soolaga sisse, tõsta sobiva suurusega ahjuvormi, kata fooliumiga ning pane tunniks külmkappi, et sool jõuaks imenduda.

2. Kuumuta ahi 200 kraadini.

3. Valmista veest ja puljongipulbrist leem ning lisa pipraterad.

4. Tõsta sibulasektorid kala kõrvale, vala peale leem ja valge vein ning küpseta umbes 40 minutit. Kurna kalaleem. Kata vorm fooliumiga ja hoia kala serveerimiseni soojas.

5. Kastme valmistamiseks sulata potis või ja lisa vähese veega segatud jahu. Lisa osade kaupa kalaleem ja vein ning keeda kastet madalal kuumusel umbes 10 minutit. Klopi munakollased 1 dl vahukoorega lahti ja lisa kloppides kastmesse. Ära kastet rohkem keeda, sest muidu läheb munakollane kokku. Kui soovid vedelamat kastet, lisa vahukoort. Maitsesta kaste soola ja värskelt pressitud sidrunimahlaga, lisades neid oma maitse järgi.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes