Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pekiga pikitud põdrapraad

Argitoidud

Pekiga pikitud põdrapraad

Merrit Kiho Püssiga köögis
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Selle roa puhul üritasin taastada lapsepõlves isa küpsetatud lihtsa ahjuprae maitseid. Ütlen ausalt: jäin peaaegu rahule. Miks peaaegu? Sest see miski, mida annavad juurde jahimehe käsi ja puupliidi ahi, jäi maitsest pisut puudu. Tegelikult on aga soolapekiga saavutatud rustikaalne mekk omamoodi elamus. Liha sobib suurepäraselt ka külmalt imeõhukesteks viiludeks lõigatuna.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
1 kg Põdrapraad
100 g Soolapekk
3 tk Porgand
1 tk Kaalikas
4 tk Sibul
2 tk Küüslauk
5 tk Pisem kartul
Must pipar
Muskaatpähkel
10 tk Purustatud kadakamari
Rosmariin
1 dl Vesi
1. Pool pekist lõika pisemateks viiludeks, mida on hää praesse pikkida, teine pool viska suuremate viiludena aiavilja hulka.

2. Puhasta-koori porgandid, küüslauk, kaalikas, sibul ja kartulid. Lõika porgandid pooleks, kaalikas sektoriteks, sibulad neljaks, kartulid jäta terveks. Pane pannile, sekka viilutatud pekk.

3. Piki liha soolapekiga, raputa peale pipar, pisut riivitud muskaati ja kadakamarjad. Puista rosmariinitutid ka aedvilja sekka, vala juurde pisut vett ja tõsta esiteks 210kraadisesse ahju umbes 20 minutiks pruunistuma. Seejärel alanda kuumus 140 kraadini, kata liha fooliumiga (läikiv pool all) ja küpseta tihti praeleemega kastes pea 5 tundi.

4. Soojalt serveeri koos aedviljadega ja mis üle jääb, passib hästi õhukeste viiludena hommikulauale.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga