Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tume šokolaadikook piparkoogitarretise ja kõrvitsamoosiga

Argitoidud

Tume šokolaadikook piparkoogitarretise ja kõrvitsamoosiga

Inga Paenurm Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Seljamaa Fotostuudio

üle 60 min

Retsept
portsjonile
200 g Bitteri šokolaad
200 g Või
3 tk Muna
200 g Suhkur
170 g Nisujahu
5 g Želatiin
200 ml Rõõsk koor 35%
1 tl Piparkoogimaitseaine
1. Sulata šokolaad ja või ühtlaseks massiks, jahuta. Vahusta suhkur ning muna tugevaks vahuks, lisa jahtunud šokolaadimass ja jahu. Sega ettevaatlikult, vala tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi. Küpseta 160-kraadises ahjus 30 minutit.

2. Lase koogil 3–4 tundi jahtuda. Tarrendi jaoks vahusta koor, lisa piparkoogimaitseaine ning paisutatud ja sulatatud želatiin. Sega korralikult läbi ja vala ühtlase kihina plaadile, lase tarretuda.

3. Jahtunud kook jaga tükkideks ning kata piparkoogi- vahukooretarretise ribadega. Juurde paku head kõrvitsamoosi. 

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana