Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peedi-odravorm kitsejuustuga

Argitoidud

Peedi-odravorm kitsejuustuga

Lia Virkus Talvetoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsev vormiroog hilissügiseseks mardi- või kadripäevaks neile, kes ei taha valmistada traditsioonilisi tähtpäeva sööke. Kui lisad peediodravormile lambasooles grillvorste, saad korraliku iseseisva roa. Kui neid ei lisa, võid vormi pakkuda liha- või kalaroa lisandiks. Mõlemat pidi sobib hästi!

üle 60 min

1 tund + 35–40 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
500 g Riivitud keedetud peet
500 g Lambasooles grillvorstid
150 g Kitsejuust
1 dl Odrakruubid
2 dl Kohvikoor
1 tk Sibul
2 tl Kuivatatud tüümian
0.5 tl Must pipar
1 tl Sool
0.5 sl Või
1. Pese odrakruubid kuuma veega, keeda peaaegu pehmeks (25–30 minutit) ja nõruta.

2. Prae hakitud sibul võis klaasjaks, sega riivitud peedi ja kruupidega. Pruunista vorstid, lõika tükkideks ning sega peedikruubimassiga.

3. Maitsesta soola, pipra ja tüümianiga. Määri suur ahjuvorm võiga ja tõsta segu vormi. Lõika kitsejuust viiludeks ja laota pinnale. Vala koor peale.

4. Küpseta 175kraadises ahjus 35–40 minutit.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga