Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porgandisuflee

Argitoidud

Porgandisuflee

Rita Osa Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hanna Odras
Porgandisuflee on õrna tekstuuriga ja kalorivaene magustoit. Serveeri kohe, kui ahjust välja võtad, raputa vaid enne üle tuhksuhkruga. Kui tahad, lõika kääridega paberist väike süda ja aseta sufleele enne suhkru raputamist. Serveeri vanillijäätisepalliga, selle võib iga sööja otse sufleele tõsta.

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g Koorega keedetud porgandid
3 tk Muna
1.5 dl Demerara suhkur
3 spl Nisujahu
0.5 tl Sooda
1 tl Sidrunimahl
0.25 tl Sool
1.5 tl Kaneel
Vormide määrimiseks või või õli
1. Eelkuumuta ahi 175 °C. Määri väikesed keraamilised vormid võiga. Koori porgandid, lõika tükkideks ja püreesta sauseguriga kreemjaks massiks.

2. Vahusta munakollased suhkruga, lisa püreestatud porgand, sidrunimahl, sool ja kaneel. Sega läbi ning sõelu juurde jahu-soodasegu. Viimasena sega õrnalt juurde pehmete tippudeni vahustatud munavalge. Jaota segu kuude ahjuvormi ja küpseta ahju keskosas ust avamata 15–20 minutit.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes