Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Riisibubert

Argitoidud

Riisibubert

Epp Mihkels Nutika perenaise kokaraamat 2
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Õhuline riisihelvestest valmistatud bubert on nii mõnelegi üllatuseks, kuid maitseb sama hästi kui mannast sõsar. Samuti on riisibubert sobilik neile, kes nisust valmistatud tooteid tarbida ei saa. Meki niisama koos moosiga või serveeri meelepärase kisselliga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
200 g Riisihelbed
0.5 l Piim
0.5 l Vesi
3 tk Muna
4 spl Suhkur
1 tl Sool
1. Lase vee-piimasegu suuremas potis keema tõusta ja sõrista hulka riisihelbed. Keera kuumus miinimumini ja hauta putru tasasel tulel 5 minutit.

2. Samal ajal eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalged 1 sl suhkruga kohevaks vahuks. Teises
kausis hõõru munakollased ülejäänud suhkru ja soolaga kergelt vahtu. Vajadusel lisa veidi piima, et segu oleks ühtlane.

3. Nirista munakollasevaht riisipudru hulka, samal ajal putru hoolega segades. Seejärel lisa pudrule munavalgevaht.

4. Tõsta putru ettevaatlikult lusikaga alt üles nii, et vaht ei kaoks ja puder säilitaks kohevuse. Kuumuta paar minutit ja tõsta serveerimisnõusse jahtuma.

Märksõnad

riisibubert

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes