Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Porgandi-kaerakarask

Argitoidud

Porgandi-kaerakarask

Veski Mati Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Kaunilt erksavärviline porgandikarask maitseb tõeliselt mahlaselt just tänu sinna sisse peidetud porgandile. Kui muidu on klassikaline karask valmistatud odrajahuga, siis magus ja mahe kaerajahu koos kaerakliidega sobib karaskisse ka imehästi. Tänu porgandile säilib karask mahlasena ka järgmistel päevadel. Tervislikkust ei ole siinkohal vist vaja mainidagi.

40-60 min

Retsept
portsjonile
450 g Keedetud porgand
1 dl Kaerakliid
1 dl Täisteranisujahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tk Muna
50 g Sulavõi
1.5 dl Maitsestamata jogurt või keefir
2 dl Täisterakaerajahu
1. Puhasta porgandid, tükelda ja keeda pehmeks. Töötle purustajas ühtlaseks. Jahuta porgandimass maha. Sega omavahel porgandimass, jogurt, muna ja sulatatud või ning lisa siis kõik kuivained. Sega ühtlaseks.

2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (25 x 25 cm).
 Küpseta 180–200-kraadises ahjus umbes 45 minutit.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 09.märts 2016 13:15
Retsept sai parandatud, koostisosades peab olema täisterakaerajahu!
Lea 09.märts 2016 11:35
Ei saa aru. Retseptis on täisteranisujahu ja täisterarukkijahu. Tekstis kirjutatakse kaerajahust. Kuidas on õige?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga