Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tatrasalat

Argitoidud

Tatrasalat

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tatras on palju kiudaineid, vähe rasva ja kaloreid, samas ei sisalda see teraviljavalku gluteeni. Toortatral on ka kõik täistera head omadused, selles on B-vitamiine, kaltsiumi ja fosforit. Koos värske salatiga ongi toitev kõhutäis olemas. Sobib hästi nii soojalt kui ka külmalt.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
150 g Tatar (soovitavalt toortatar)
2 tk Varsseller
1 tk Punane paprika
1 peotäis Rukola
Värske lehtpetersell või basiilik
KASTE
3 spl Väärisoliiviõli (extra virgin)
2 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
Sool
Must pipar
1 tk Soovi korral pressitud küüslauguküüs
1. Loputa tatart külma vee all, keeda peaaegu pehmeks ja nõruta.

2. Tükelda varsseller ja paprika. Pese ja kuivata rukolalehed.

3. Sega kõik omavahel ja lõpuks lisa tatar. Rebi või haki juurde värsked ürdid.

4. Sega kastmeks oliiviõli ja sidrunist pressitud mahl, maitsesta soola ja pipraga, soovi korral ka purustatud küüslauguga.

Märksõnad

liatatrasalatvirkus

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga