Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Sidruni-hapukoorekook

Argitoidud

Sidruni-hapukoorekook

Kati Tõnisson Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel

40-60 min

Retsept
PÕHI
220 g Või
1 tk Muna
0.5 tl Sool
80 g Suhkur
300 g Nisujahu
TÄIDIS
1 kg Hapukoor 20%
1 tl Vanillsuhkur
225 g Suhkur
1.5 spl Kartulitärklis
3 tk Muna
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
1. Lase võil pehmeneda ning sega hulka muna, suhkur ja sool. Sõelu sisse jahu. Sega tainaks. Vajuta tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja pane tunniks külmkappi. Eelküpseta  200-kraadises ahjus 10 minutit.

2. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa seejärel hapukoor, vanillsuhkur ning sidrunite riivitud koor ja mahl. Viimasena sega juurde tärklis ning vahustatud munavalged – sega väga õrnalt! Vala segu eelküpsetatud põhjale ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes