Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Beseeküpsised

Argitoidud

Beseeküpsised

Aljona Gorbatškova Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Selle retsepti järgi saab valmistada nii väikseid beseesuupisteid kui ka suuri kahepoolseid küpsiseid. Küpsisepooli võib ühendada näiteks marmelaadi või šokolaadikreemiga. Meie kasutasime hapukat jõhvikamarmelaadi.

üle 60 min

Retsept
4 tk Munavalge
350 g Suhkur
Sidrunhape
Soovi korral toiduvärv
Kahepoolsete küpsiste jaoks marmelaad, šokolaadikreem vms
200 g väikseid beseesid või 8 suurt kahepoolset beseeküpsist

1. Vahusta munavalge. Kui sa ei kasuta otse külmkapist võetud mune, tasub munavalget enne jahutada.

2. Kui munavalge on muutunud valkjaks vahuks, lisa vähehaaval suhkur, samal ajal vahustamist jätkates. Vahustamise lõpul lisa sidrunhape ja soovi korral ka imeväheke toiduvärvi, mikserda segu kärmelt ühtlaseks. Valmis vaht on tihe ega valgu laiali.

3. Pritsi kas prits- või kilekoti abil ahjuplaadile väiksed beseetutsakud või 16 suuremat vahupalli. Kui vaja, silu küpsiste kuju veega niisutatud näpuga.

4. Kuumuta ahi 110 kraadini ja küpseta beseesid umbes 1 tund. Soovitatav on vahepeal alandada kuumus 90 kraadini. Küpsised on valmis, kui nad on pealt kõvad, aga mitte pruunid. Kahepoolsete küpsiste valmistamiseks ühenda suured beseed kahekaupa marmelaadi, šokolaadikreemi või muuga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga