Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tomatine pasta hakkliha, suvikõrvitsa ja porgandiga

Argitoidud

Tomatine pasta hakkliha, suvikõrvitsa ja porgandiga

Mari-Liis Iloveer Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Hele-Mai Alamaa
Pasta on peaaegu kõikide laste üks lemmiktoite. Ka meie pere sööb pastarooga vähemalt korra nädalas. Suvisele pastale annavad mahlakust ja maitset suvikõrvits, porgandid ning tomat. Pasta sisse “peidetud” tervislikku suvikõrvitsat söövad ka need lapsed, kes tast muidu eriti ei hooli.
Retsept
portsjonile
500 g Pasta
1 tk Sibul
1 tk Küüslauguküüs
300 g Suvikõrvits
1 tk Suur porgand
2 spl Õli
500 g Veisehakkliha
1 purk Purustatud tomatid (400g)
1 dl Vesi
1 tl Suhkur
1 peotäis Kirsstomatid
Riivitud juust
Hakitud värske petersell
Must pipar
Sool
1. Haki sibul ja küüslauk. Tükelda suvikõrvits väikesteks kuubikuteks. Lõika porgand pikkupidi neljaks, viiluta.

2. Kuumuta sügavamal pannil õli, siis lisa hakkliha. Prae segades, kuni roosa värvus on kadunud. Lisa sibul ja küüslauk, prae paar minutit koos hakklihaga. Lisa suvikõrvits, porgand, tomatikonserv, vesi, suhkur ja sool. Sega
läbi ning lase kaane all umbes 15 minutit vaikselt haududa. Poolita kirsstomatid ja lisa kastmele 5 minutit enne lõplikku valmimist.

3. Samal ajal keeda pasta al dente. Nõruta. Kui kaste on valmis, sega pasta selle hulka. Serveerimisel raputa toidule riivitud juustu ja hakitud peterselli ning soovi korral jahvata peale musta pipart.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes