Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Oasalat grillitud tuunikalaga

Argitoidud

Oasalat grillitud tuunikalaga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Salatid on suveõhtute lemmikud. Grilli erilistel puhkudel peale tükike tuunikala, mis maitseb kui vasikaliha. Hõrk maitseelamus on garanteeritud.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
2 tk Värske tuunikala viil (a 200 g)
2 pk Rohelised oad (a 500 g)
1 purk Mustad või valged konservoad (400 g)
2 tk Varssellerivars
1 spl Oliiviõli
1 tl Helbesool
Must pipar
250 g Kirss- või ploomtomatid
2 peotäit Värske spinat või muu roheline salat
SINEPIKASTE
2 tk Küüslauguküüs
2 spl Valge veini äädikas
3 spl Oliiviõli
1 spl Sinep
1 tl Meresool
Must pipar
1. Keeda ube kergelt soolases vees 5 minutit. Nõruta sõelal. Sega kaanega purgis kokku kastmeained ja loksuta segamini. Kalla ubadele.

2. Pintselda tuunikala oliiviõliga üle, maitsesta soola ja pipraga, grilli mõlemalt poolt minut aega (grillil või grillpannil). Lase kalal “puhata” 5 minutit.

3. Sega omavahel kõik salatiained, laota vaagnale või taldrikutele. Tõsta igale portsjonile pool tükki tuunikala viilutatuna peale ja naudi kohe.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes