Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kaheksajalg tomatise pastaga

Argitoidud

Kaheksajalg tomatise pastaga

Kristina Efert Tomat. Salatist vürtsmoosini
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Triin Raa

üle 60 min

1 tund ja 15 minutit

Retsept
portsjonile
500 g Kaheksajalg
1 tk Šalottsibul
1 tk Väike porgand
1 tk Sellerivars
1 tk Loorberileht
0.5 dl Valge vein
TOMATIKASTE
300 g Tomatid
1 tk Šalottsibul
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Külmpressitud oliiviõli
3 spl Kodune tomatipasta
250 g Pastatorud
Sool
Jahvatatud must pipar
1 peotäis Siledaleheline petersell, hakitud
1. Tõsta kaheksajalg koos sibula, porgandi, selleri ja loorberilehega suurde potti, lisa valge vein ja külma vett nii palju, et kõik oleks kaetud.

2. Aja potitäis keema, alanda kuumust ja lase 30 minutit podiseda. Samal ajal haki tomatikastme jaoks sibul ja küüslauk peeneks ning tomat suuremateks kuubikuteks. Kurna valminud leem, jäta see alles ja lõika kaheksajalg tükkideks.

3. Kuumuta suurel hautamispannil õli, lisa sibul ja hauta, kuni sibul muutub klaasjaks. Seejärel lisa küüslauk, tomatid ja tomatipasta ning aja segu keema. Vähenda kuumust ja lase roal 15 minutit podiseda.

4. Maitsesta soola ja musta pipraga. Viimasena lisa pastatorud, kaheksajala keeduleem ja kaheksajalatükid ning kuumuta, kuni pasta on al dente. Puista roale hakitud peterselli ja serveeri.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette