Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulisalat suitsutatud lõhe ja mädarõikakreemiga

Argitoidud

Kartulisalat suitsutatud lõhe ja mädarõikakreemiga

Carita Vaikjärv Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Krõõt Tarkmeel

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
600 g Väikesed varajased kartulid
Meresool
Jahvatatud must pipar
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
Punaveiniäädikas
Oliiviõli
2 spl Kapparid
Mädarõigas (purgis)
Toorjuust või crème fraìche
Värske till
400 g Viilutatud suitsulõhe
1. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees pehmeks ja kurna. Pane riivitud sidrunikoor ja poole sidruni mahl kaussi ning lisa sorts veiniäädikat. Lisa äädikast kolm korda rohkem oliiviõli ja siis kapparid. Maitsesta kastet soola ja pipraga. Sega hästi läbi. Lisa soojad kartulid ja sega.

2. Teises kausis sega toorjuust ja maitse järgi mädarõigast, sidrunimahla ja soola-pipart. Sega vahule. Lisa veidi jahtunud kartulitele hakitud till. Laota kalalõigud vaagnale. Seejärel aseta kartulid kala peale. Törtsukesed mädarõikakreemi poeta kalale ja kartulitele seltsiks. Nirista üle oliiviõliga ja lisa näpuotsaga väsket tilli.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes