Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vaarika-mandlikook

Argitoidud

Vaarika-mandlikook

Angelica Udeküll Naisteleht+Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
50 g Või
3 tk Muna
1 dl Suhkur
0.5 dl Nisujahu
0.5 dl Mandlijahu
Sool
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Vanill
4 dl Vaarikad
1. Sulata või ja lase sel natuke maha jahtuda.

2. Vahusta munad suhkruga ja lisa vahustamist jätkates sulavõi.

3. Sega omavahel kuivained ja lisa need ettevaatlikult segades munavahu hulka.

4. Puista taina sisse marjad ja küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 30 minutit.

HEA TEADA!
Kook on küll magus, aga maitseb veelgi paremini, kui serveerida seda jäätise või vahukoorega. Sama retsepti alusel võid teha ka maasika- või sõstrakooki. Hea nipp, kuidas vaarikad, aga ka teised marjad koogi põhja ei vajuks, on veeretada marjad enne jahu seest läbi. See hoiab ka marjamahla natuke kinni.

KOMMENTAARID

Jahu 09.nov 2016 06:59
Nii vähe jahu kogu koogi peale?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga