Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Vaarika-mandlikook

Argitoidud

Vaarika-mandlikook

Angelica Udeküll Naisteleht+Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
50 g Või
3 tk Muna
1 dl Suhkur
0.5 dl Nisujahu
0.5 dl Mandlijahu
Sool
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Vanill
4 dl Vaarikad
1. Sulata või ja lase sel natuke maha jahtuda.

2. Vahusta munad suhkruga ja lisa vahustamist jätkates sulavõi.

3. Sega omavahel kuivained ja lisa need ettevaatlikult segades munavahu hulka.

4. Puista taina sisse marjad ja küpseta kooki 180 kraadi juures umbes 30 minutit.

HEA TEADA!
Kook on küll magus, aga maitseb veelgi paremini, kui serveerida seda jäätise või vahukoorega. Sama retsepti alusel võid teha ka maasika- või sõstrakooki. Hea nipp, kuidas vaarikad, aga ka teised marjad koogi põhja ei vajuks, on veeretada marjad enne jahu seest läbi. See hoiab ka marjamahla natuke kinni.

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat