Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartulimarmelaad

Argitoidud

Kartulimarmelaad

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Selle vahva retsepti saatis ajakirjale 7 aastat Itaalias elanud Anneli Treumuth, kes kirjutab: “Avastasin kartulimarmelaadi Pisa toidufestivalil. Olen ise maal elanud ja mäletan, et suve saabudes visati vanad kartulid salvedest lihtsalt minema. Nüüd aga ostsin pärast degusteerimist 200grammise purgikese 5 euro eest! Tulin koju ja asusin katsetama. Moos sai taevalikult hea. Kuumalt meenutas ta õunamoosi, ent külmalt on tunda ka kartuli maitset. Hommikul söön seda salaamivorstivõileivaga ja kaaslane röstsaiaga. Pakun, et see sobib hästi ka verivorstide juurde.”

20-40 min

Retsept
600 g Kartul
2 cm Ingveri jupp
200 g Tume roosuhkur
1 tk Värkselt pressitud sidruni mahl ja riivitud koor
1. Koori kartulid ja tükelda väikesteks kuubikuteks. Kalla peale nii palju vett, et kartulid oleksid vaevu kaetud. Keeda 20 minutit ja lisa sidrunimahl (ilma seemneteta ja pigistatud pressi abil).

2. Riivi moosi sisse ingverijuurt ja sidrunikoort ning lisa roosuhkur. Seejärel püreesta moos kergelt saumikseriga, kuumuta 3 minutit ja tõsta tulelt. Pane pisikestesse purkidesse, nagu ikka katsete puhul, mis vajavad veel tõestamist.

KOMMENTAARID

Ooo 08.aug 2016 23:56
Suurepärane idee. Kuigi eestlaste jaoks ehk enamasti pisut pöörane, kuid peab kindlasti proovima. Ei anna üldse asu ja kohe homme vist valmistama :) https://reedahoidise-
d.wordpress.com/
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga