Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rostbiifitort

Üks mehiselt tõhus, leiba ja liha sisaldav tort peaks olema eelkõige meeste lemmik. Lihale on seltsiks marineeritud paprikad ja kurgid, sibul ja kapparid. Tordi alustalaks on õige eestimaine rukkileib.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
500 g Lihaveiseliha (praad, välisfilee vms)
1 spl Õli
1 spl Sinep
18 tk Vormirukkileiva viil
3 spl Marineeritud paprikaviilud
3 spl Marineeritud sibul
REMULAADKASTE
4 dl Paksem maitsestamata jogurt
2 dl Majonees
1.5 tl Kange sinep
3 tk Marineeritud kurk
1 tk Keskmine sibul
2 spl Kapparid
Sool
Must pipar
1 tl Karripulber
0.5 tl Kurkum
KAUNISTAMISEKS
1 tk Punane sibul
9 tk Kornišon
2 spl Marineeritud paprikaviilud
Pune- või petersellilehed
1. Maitsesta lihatükk soola ja pipraga, pruunista pannil õlis igast küljest ja määri kokku sinepiga. Tõsta panniga või vormis 180-kraadisesse ahju ning küpseta 20–25 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase jahtuda.

2. Sega kastmeks jogurt, majonees ja sinep. Sega hulka peenekshakitud kurgid ja sibul ning kapparid. Maitsesta soola, pipra, karri ja kurkumiga.

3. Lõika leivaviiludelt koorik ära. Lao alusele 3x3 leivaviilu ja määri peale pool kastmest. Haki pool lihast peeneks ja riputa kastmele, pane peale ka paprikaviilud ja tükeldatud marineeritud sibulad. Pane peale teine kiht leiba ja määri peale ülejäänud kaste. Pane tort 5–6 tunniks külmkappi.

4. Võta tort külmkapist välja ning kaunista liha- ja sibulaviilude, kornišonide, paprikaviilude ja maitserohelisega.

Märksõnad

rostbiifitort

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga