Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kohupiimavorm kõrvitsa ja ebaküdooniaga

Argitoidud

Kohupiimavorm kõrvitsa ja ebaküdooniaga

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
KÕRVITSAPÜREE
400 g Kõrvitsa viljaliha
3 spl Suhkur
150 ml Vesi
30 g Puhastatud ebaküdoonia
KOHUPIIMAVORM
200 g Kõrvitsapüree
2 tk Muna
2 spl Suhkur
1 spl Vanillsuhkur
200 g Kohupiim
3 spl Manna
1. Alusta püree valmistamisest – selleks haki viljad ning keeda vee ja suhkruga umbes kümme minutit. Purusta seejärel segu.

2. Vormi valmistamiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga.

3. Sega vahustatud munad kohupiima hulka.

4. Lisa ka manna ja viimasena kõrvitsapüree.

5. Vala segu vormi ja küpseta 180 kraadi juures umbes 15 minutit.

HEA TEADA!
Parim on kohupiimavorm tavalise kohupiimaga, millel on tunda ka väike tera. Eelista maitsestamata kohupiima, kui aga kasutad magusat toodet, vähenda suhkrukogust. Magusat kõrvitsapüreed võid teha nii ebaküdoonia, ingveri kui ka õuntega. Mis roas ära ei kulu, tõsta eelkuumutatud purki ja kasuta kas saiakattena, pannkookide juures või koogitäidisena.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes