Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Idamaise hõnguga peediröstid

Argitoidud

Idamaise hõnguga peediröstid

Tiina Lebane Punane tervisepomm peet
PrindiSoovita sõbrale
Pannkoogipannil küpsetades jäävad röstid seest mahlased ja väljast krõbedad. Idamaise köögi lemmikute, vürtsköömne ja koriandriga maitsestatud peediröstide kõrvale valmista ka paks ja pähklimaitseline jogurtikaste.

40-60 min

Retsept
400 g Peet
200 g Kartulid
1 tk Väiksem sibul
3 tk Muna
2 tl Jahvatatud vürtsköömned
1 tl Sool
1 tl Jahvatatud koriander (või koriandriseemned)
1 tl Kuivatatud pune
Küpsetamiseks õli ja või
Kaunistamiseks värsked ürdid
JOGURTIKASTE
1 peotäis Koriandrilehed
1 peotäis Petersellilehed
2 tk Küüslauguküüs
2 dl Paks maitsestamata jogurt
1 spl Tahini
2 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
Sool
Must pipar
20-21 tk

1. Valmista kõigepealt kaste. Selleks peenesta ürdid, pressi küüslaugud ning sega koos ülejäänud ainetega siidiseks kastmeks. Pane kaste külma maitsestuma.

2. Koori peedid ja kartulid ning riivi jämedalt. Haki sibul peeneks ja lisa peedile-kartulile. Klopi juurde munad, lisa maitseained ja sega kokku tainaks.

3. Jaga pannile koogiavadesse võid ja õli ning tõsta tainapätsid lusikaga pannile küpsema. Prae röste mõlemalt poolt umbes 2 minutit.

4. Serveeri kuumi röste taheda jogurtikastmega ja kaunista värsketeürtidega.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette