Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ploomipirukas

See pirukas on veel kord tõestuseks, et sügisvärsketest viljadest saab maitsva küpsetise ka üsna väheste ainetega.

üle 60 min

25 minutit + 30 minutit külmkapis + 1 tund ahjus

Retsept
portsjonile
TAINAS
100 g Või
4 spl Suhkur
1 tk Munakollane
5 dl Nisujahu
Sool
TÄIDIS
500 g Ploomid
3 spl Suhkur
2 tk Muna
1.5 dl Kohvikoor
2 spl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
Tuhksuhkur
1. Vahusta või suhkruga ja hõõru hulka munakollane. Sega hulka jahu ja sool. Keera tainas toidukilesse ja pane pooleks tunniks külmkappi.

2. Rulli tainas lahti ja tõsta 24 cm läbimõõduga pirukavormi. Pane peale küpsetuspaber ja raskus. Küpseta 200-kraadises ahjus 15 minutit, võta raskus pealt ja küpseta veel 5 minutit.

3. Lõika ploomid pooleks ja eemalda kivid. Pane ploomid kastrulisse, lisa suhkur ja kuumuta pehmenemiseni. Tõsta ploomid küpsenud põhjale, lõikepooled üleval.

4. Klopi lahti munad ning sega kohvikoore, suhkru ja vanillsuhkruga. Vala ploomidele. Alanda ahju temperatuur 160 kraadile, pane vorm uuesti ahju ja küpseta 40 minutit. Raputa peale tuhksuhkrut ja serveeri.

Märksõnad

ploomipirukas

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes