Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Hartšo. Aga mitte riisi, vaid kinoaga

Argitoidud

Hartšo. Aga mitte riisi, vaid kinoaga

Andra Kalda Supilinna Salaseltsi kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Andra Kalda
Mõnikord, kui Antonit on koolis kokutamise pärast jälle natuke noritud ja poiss nukralt koju jõuab, valmistab ema talle üllatuseks suppi. Anton armastab just tummiseid lihakaid suppe, mille sisse saab kõikvõimalikke huvitavaid maitseid ära peita. Ema paneb kõik kirja, annab Antonile väiksed vihjed ning poisi ülesanne on süües mõistatada mis supi sees on. Nii on kohe palju põnevam süüa ning seljataha jäänud raske koolipäev ununeb kiirelt.

üle 60 min

Retsept
300 g Lambaliha
1.2 l Vesi
75 g Kinoa
Sool
Must pipar
6 tk Koriandriseemne tera
3 tk Loorberileht
Õli
2 tk Hakitud sibul
1 tl Nisujahu
50 g Hakitud Kreeka pähklid
2 spl Tomatipasta
2 spl Gruusia adžika
1 spl Hmeli-suneli maitseainesegu
50 g Kuivatatud ploomid
2 tk Küüslauguküüs
Värske koriander
Soovi korral till ja/või petersell
1. Tükelda liha, pane potti, vala peale külm vesi ja kuumuta keemiseni. Eemalda tekkiv vaht. Keeda tasasel tulel 2 tundi.

2. Lisa kinoa, sool, pipar, koriandriseemned ja loorberilehed. Keeda veel 10–15 minutit.

3. Samal ajal kuumuta hakitud sibul pannil väheses õlis läbipaistvaks. Sega juurde jahu ning kuumuta läbi. Lisa sibul koos Kreeka pähklitega supi sisse ning keeda mõni minut. Lisa tomatipasta, adžika, hmeli-suneli ja kuivatatud ploomid ning keeda veel 5 minutit.

4. Lõpuks lisa pressitud küüslauk ja hakitud maitseroheline. Tõsta pott tulelt ja lase kaane all lihtsalt 10 minutit seista. Vajaduse korral lisa soola ja pipart.

KOMMENTAARID

anne 16.okt 2016 21:01
Kiinoa kilo maksis Nõmme turul 9 eurot.
originaal 14.okt 2016 23:03
see enam ei ole hartšo, aga küll hartšolaadne toode
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana