Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kartuli-porrugratään rosmariiniga

Argitoidud

Kartuli-porrugratään rosmariiniga

Angelica Udeküll Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Daisy Lappard

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk Suur kartul
2 tk Küüslauguküüs
100 g Porru
1 tk Rosmariini oks
250 ml Rõõsk koor 35%
1. Koori kartulid, lõika õhukesteks viiludeks. Haki porru ribadeks.

2. Laota pooled kartulitest vormi põhja, lisa porru ja rosmariin.

3. Kata porru ülejäänud kartuliviiludega.

4. Maitsesta rõõsk koor soolaga ja vala kartulitele. Kata vorm fooliumiga.

5. Küpseta 160-180kraadises pöördõhuga ahjus 60-90 minutit, kuni  kartul on pehme. Sõltuvalt kartulikihi paksusest ja kartuli sordist võib küpsemisaeg olla väga erinev.

HEA TEADA!
Gratään sobib nii lisandiks kui ka põhiroaks näiteks hapukoore-sibulakastmega. Kihiti võid laduda ka seeni, spinatit, sibulat. Soovi korrral raputa maitseks peale parmesanijuustu.

KOMMENTAARID

Siiri Kirikal 09.jaan 2017 11:24
Hea Kadri! Angelica abiga on retsept nüüd õigeks parandatud. Head kokkamist!
Kadri 08.jaan 2017 20:43
ma ei tea mis ahi see veel on, mis 160 kraadises kuumuses poole tunniga selle gratääni valmis suudab küpsetada... mul oli selle aja peale kartul endiselt toores. võtsin fooliumi pealt ära ja lisasin kuumust (kokku 200 kraadi), et toit valmis saaks. Samuti tekitab küsimusi soola lisamine. kas mõeldud on, et ainult pealmine kartulikiht maitsestuks?!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette