Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Banaani-šokolaadikeeks

Argitoidud

Banaani-šokolaadikeeks

Lia Virkus Lia šokolaadimaagia
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Banaanikeeks on populaarne kogu laias maailmas! Mina sain seda esimest korda Inglismaal hommikusöögiks bananabread’i nime all. Üllatusin väga, et meil on hommikusöögilaual rukkileib, seal aga banaanileib, mis on muidugi palju aroomikam ja maitsvam. Siin nüüd siis see leivake rohke šokolaadiga – mahlane ja ülimaitsev. Väga sobilik ka kinkimiseks!

40-60 min

15 minutit + 40–50 minutit ahjus

Retsept
75 g Või
0.5 dl Piim
2 tk Muna
2 dl Suhkur (soovitavalt pruun roosuhkur)
2 tk Suur küps banaan
1 tl Kaneel
1 tl Küpsetuspulber
0.5 tl Sooda
200 g Tume küpsetusšokolaad 70%
2 dl Täisterakaera- või nisujahu
10 tk

1. Sulata potis või ja lisa piim.

2. Vahusta munad suhkruga tugevaks vahuks. Lisa munavaht või-piimasegule.

3. Sega omavahel kuivained: jahu, kaneel, küpsetuspulber ja sooda. Lisa tainale.

4. Koori banaanid ja püreesta kahvliga.

5. Haki 150 g šokolaadi ja sega taina hulka.

6. Kalla tainas võiga määritud või küpsetuspaberiga vooderdatud piklikku leivavormi.

7. Küpseta eelkuumutatud 175-kraadises ahjus 40–50 minutit, kuni keeks on küps ja sissetorgatud tikk jääb kuivaks. Ära keeksi üle küpseta, siis ei jää see mahlane ja maitsev.
8. Tõsta ahjust välja ja jäta 15 minutiks vormi jahtuma.

9. Tõsta keeks vormist välja ja lase lõplikult jahtuda.

10. Sulata 50 g šokolaadi ja nirista keeksile. Kaunista riivitud šokolaadiga ja lase glasuuril tahkuda.

KOMMENTAARID

Lea 13.okt 2016 11:04
Kas on õige, et keeks valmib 1 tl jahuga?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga