Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Läätsepikkpoiss päikesekuivatatud tomatitega

Argitoidud

Läätsepikkpoiss päikesekuivatatud tomatitega

Lia Virkus Oad, herned, läätsed
PrindiSoovita sõbrale
Maitselt mõnusalt tasakaalus pikkpoiss, kus ei saa arugi, et liha pole sees. Lase küpsetisel vormis jahtuda, et oleks parem lõigata.

üle 60 min

30 minutit + 40–50 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
400 g Kollased või punased läätsed
2 tk Porgand
2 tk Sibul
2 tk Suur küüslauguküüs
2 spl Oliiviõli
2 tl Kuivatatud basiilik
1 tl Paprikapulber
0.5 tl Cayenne'i pipar
2 dl Päikesekuivatatud tomatid õlis
2 tk Muna
Sool
Must pipar
1.  Keeda läätsed pehmeks ja nõruta. Haki porgand, sibul ja küüslauk peeneks ning kuumuta suure poti põhjas oliiviõlis pidevalt segades 2 3 minutit. Maitsesta soola, basiiliku, paprikapulbri ja Cayenne'i pipraga.

2. Sega hulka nõrutatud läätsed, väiksemaks tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja 2 muna. Jahvata veskist peale musta pipart. Sega läbi ja tõsta oliiviõliga määritud (või küpsetuspaberiga vooderdatud) piklikku ahjuvormi.

3. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 50–60 minutit.

4. Tõsta ahjust, lase väheke jahtuda. Lõika viiludeks ja serveeri värske salati või ahjus küpsetatud köögiviljadega.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga