Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Feta-veiseliha burgerid spinatiga

Argitoidud

Feta-veiseliha burgerid spinatiga

Pille Enden Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kodus tehtud burgerid on laste lemmikud! Kui valmistad need kvaliteetsest hakklihast, värsketest lisanditest ja mitmeviljakuklist, saab ka kasulikke toitaineid. Igale sööjale on siin arvestatud üks burger, aga hea isu korral peaks neid isegi kaks valmistama.
Retsept
portsjonile
4 tk Mitmevilja-röstkukkel
1 spl Õli
2 peotäit Beebispinatilehed
4 tk Õhuke juustuviil
1 tk Suur tomat
1 tk Punane sibul
KOTLETID
600 g Veisehakkliha
100 g Fetajuust
1 dl Vesi
1 spl Hakitud lehtpetersell
2 tk Küüslauguküüs
Sool
Must pipar
KURGIKASTE
1 tk Väike kurk
3 spl Paksem hapukoor
1 tk Küüslauguküüs
1 tl Hakitud lehtpetersell
0.5 tl Hakitud mündilehed
Sidrunimahl
Sool
1. Alustuseks valmista kaste: koori kurk ja haki peeneks. Sega juurde ülejäänud kastmeained ja pane külmkappi maitsestuma.

2. Nüüd valmista kotletid: sega hakkliha hulka murendatud fetajuust, vesi, hakitud petersell ja hakitud küüslauk. Maitsesta soola-pipraga ja klopi segu läbi. Vormi hakklihasegust neli õhukest kotletti ja prae küpseks.

3. Kuklid poolita, määri lõikepooltele õli ja rösti ahjus grillrežiimil kuldpruuniks (1–2 minutit). Viiluta tomat ja sibul. Tõsta alumisele kuklipoolele spinatilehed, kotlet, juustuviil, tomativiil, punane sibul ja kaste. Kata teise kuklipoolega.

4. Nii lao kokku ka teised burgerid. Söö kohe pärast valmistamist.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes