Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kodujuustu-lõhepirukas tatrajahupõhjal

Argitoidud

Kodujuustu-lõhepirukas tatrajahupõhjal

Lia Virkus Lõhe ja forell
PrindiSoovita sõbrale
Retsept
PÕHI
100 g Või
2.5 dl Tume või hele toortatrajahu
0.5 tl Meresool
3 spl Külm vesi
TÄIDIS
1 tk Suur sibul
300 g Kuumsuitsulõhe
2 dl Kohvikoor
100 g Hapukoor või Philadelphia Sweet chilli toorjuust
200 g Kodujuust
100 g Riivjuust
3 tk Muna
Must pipar
1 peotäis Hakitud till
10-12 tk

1. Näpi jahu, sool ja külm või purutaoliseks massiks. Lisa supilusika haaval vesi ja sega ühtlaseks tainaks.

2. Suru tainas 24–26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Torka tainasse kahvliga augud ja tõsta täidise valmistamise ajaks külma.

3. Haki sibul ja kuumuta õlis. Puhasta ja tükelda kala. Sega täidiseained omavahel ja kalla pirukapõhjale.

4. Küpseta 200-kraadises ahjus 35–45 minutit või kuni täidis on hüübinud ja kaunilt kuldpruun. Lase pisut jahtuda ja kaunista tilliokstega.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga