Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ühepajatoit lõhega

Argitoidud

Ühepajatoit lõhega

Marju Randmer Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Marju Randmer
Ma ei armasta pikalt pliidi ääres askeldada ja sellepärast mulle lõhe meeldibki – see saab alati väga kähku valmis, ükskõik, kas supis, ahjupraes või siis selles ühepajatoidus.
Retsept
portsjonile
500 g Lõhefilee
2 tk Šalottsibul
200 ml Puljong
200 ml Kuiv valge vein või puljong
2 tk Loorberileht
5 tk Pipratera
1 tk Porgand
0.5 tk Kaalikas
0.5 tk Juurseller
2 tk Kartul
1 tk Väike pastinaak
1 tk Väike porru
1 tk Väike lillkapsas või brokoli
Õli
KASTE
200 ml Rõõsk koor 35%
200 g Sulatatud juust
2 peotäit Suured kapparid
Sool
Must pipar
1. Kuumuta poti põhjas õli ja lisa peeneks hakitud sibulad. Kuumuta paar minutit. Lisa puljong, vein, loorberilehed, pipraterad ning suupärasteks kuubikuteks lõigatud porgand ja kaalikas. Lase keema ja hauta 5 minutit.

2. Pane juurde parajad juurselleri-, kartuli- ja pastinaagitükid, ratasteks lõigatud porru ja väikeste õisikutena lillkapsas. Kui kasutad brokolit, lisa see hiljem koos lõhega. Sega läbi ja hauta veel 10 minutit.

3. Seejärel lisa suurteks suupärasteks tükkideks lõigatud lõhe. Kata pott kaanega ja lase 7–10 minutit haududa. Küpsemisaeg sõltub kalatükkide suurusest.

4. Samal ajal valmista kaste. Lase koor väikeses potis keema, lisa tükkide kaupa sulatatud juust ja sega, kuni juust ja koor on sulanud ühtlaseks.

5. Eemalda kapparitelt varred ja haki viljad peenemaks. Sega kastmesse, maitsesta soola ja pipraga. Võid serveerida ühepajatoitu ja kastet eraldi või koos.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette