Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Brita kook õuna-toorjuustutäidisega

Argitoidud

Brita kook õuna-toorjuustutäidisega

Lia Virkus Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
See kook ei jäta kedagi külmaks! Küpseta põhi valmis, täidistega lao kokku vahetult enne serveerimist. Hapukas õunatäidis koos kreemja kohupiimatoorjuustuvahuga teeb koogi lausa suussulavaks.

üle 60 min

30 minutit + 20 minutit ahjus + 30–40 minutit jahtumiseks

Retsept
150 g Või
1.5 dl Suhkur
3 tk Munakollane
2.5 dl Nisujahu
1 tl Küpsetuspulber
0.5 dl Piim
PEALE
3 tk Munavalge
2 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
1 dl Mandlilaastud
TOORJUUSTUTÄIDIS
100 g Toasoe maitsestamata toorjuust
200 g Kohupiimapasta
2 dl Rõõsk koor 35%
2 spl (Demerera)suhkur
2 tl Vanillsuhkur
ÕUNATÄIDIS
2 dl Hapukas õunamoos
4 tk Õun
12-16 tk

1. Vahusta toasoe või suhkruga kohevaks. Lisa toasoojad munakollased, eelnevalt omavahel segatud kuivained ja piim.

2. Laota tainas küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

3. Vahusta munavalged mõlema suhkruga tihedaks vahuks, määri tainapõhjale ja puista peale mandlilaastud.

4. Küpseta 175-kraadises ahjus 15–20 minutit. Lase jahtuda.

5. Koori õunad ja riivi kiiresti peene riiviga. Sega kohe õunamoosiga.

6. Vahusta koor suhkrutega ning sega hulka toorjuust ja kohupiim. Mikserda ühtlaseks kreemiks.

7. Lõika tainaplaat kaheks võrdseks tükiks. Tõsta üks neist serveerimisalusele ning kata õunasegu ja seejärel täidisega. Tõsta peale teine tainaplaat, suru pooled käega kergelt kokku ja serveeri kohe.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga