Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Kikerhernekarri

Argitoidud

Kikerhernekarri

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Karrid on indiapärased vürtsikad road, kus kasutatakse tavapäraselt kookospiima, kaunvilju ja indiapäraseid maitseaineid. Serveeri karrit riisi ja värske salatiga.
Retsept
portsjonile
2 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 tk Värske tšilli
1.5 cm Ingverijupp
2 tk Porgand
2 dl Puljong
1 purk Kookospiim (400 g)
1 purk Kikerherned (400 g)
2 tk Varsseller
1 tk Väike suvikõrvits
1 tk Punanae paprika
1 tl Karri
1 tl Kurkum
1 tl Vürtsköömned
3 spl Oliiviõli
2 spl Sojakaste, gluteenivaba
1. Haki sibul, ingver, tšilli, porgand ja küüslauk, kuumuta mõni minut segades suurema poti põhjas õlis. Lisa karri, vürtsköömned ja kurkum, kuumuta läbi.

2. Vala peale puljong ja hauta 15 minutit. Seejärel lisa nõrutatud ja voolava vee all loputatud kikerherned ja kookospiim.

3. Tükelda suvikõrvits, varsseller ja paprika, lisa potti. Maitsesta sojakastmega ning lase veel kaane all 5 minutit haududa. Naudi kuumalt.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes