Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Superluks šokolaadikook pistaatsiapähklitega

Argitoidud

Superluks šokolaadikook pistaatsiapähklitega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tuntud kui rootslaste kladdkaka, mis on ilma küpsetuspulbrita kook ja peab jääma seest meeldivalt mahlane. Hapukad marjad ja meresoolakristallid teevad selle šokolaadikoogi eriti luksuslikuks.
Retsept
3 tk Muna
3 dl Suhkur
2 dl Nisujahu
4 spl Kakao
1 tl Vanillsuhkur
200 g Või
40 g Kooritud pistaatsiapähklid
ŠOKOLAADIGLASUUR
1.5 dl Rõõsk koor 35%
275 g Piimašokolaad
0.5 tl Vanillsuhkur
KAUNISTUSEKS
25 g Hakitud šokolaad
10 g Kooritud pistaatsiapähklid
Mustikad või vaarikad
10 tk

1. Pane ahi sooja 175 kraadi juurde. Rösti pähkleid ahjus 5 minutit, lase jahtuda ja haki jämedalt.

2. Vispelda munad suhkruga, lisa jahu, kakao ja vanillsuhkur.

3. Sulata või, lase hetke jahtuda ja sega koos pähkitega tainasse.

4. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse vormi. Küpseta 25–30 minutit, kuni kook on küps. Ära üle küpseta, et kook seest kuiv ei jääks. Lase väheke jahtuda.

5. Kuumuta šokolaadiglasuuri jaoks potis koor ja sulata selles tükeldatud šokolaad. Lisa ka vanillsuhkur, sega ja kalla koogile. Lase jahtuda, puista kaunistuseks peale hakitud šokolaad ja pistaatsiapähklid.

6. Tõsta külma tahkuma. Kaunista värskete või külmutatud marjadega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes