Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Pähkli-šokolaadiküpsised

Argitoidud

Pähkli-šokolaadiküpsised

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Imehead suured küpsised šokolaadi ja pähklitega, mis jäävad seest mõnusalt pehmed. Säilita neid  hukindlas purgis või karbis, et küpsised ära ei kuivaks.
Retsept
2.5 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
0.5 tl Sool
50 g Kreeka pähklid
50 g Pekaanipähklid
125 g Toasoe või
2 dl Tume roosuhkur
1 dl Valge suhkur
1 tk Suur muna
150 g Hakitud tume või piimašokolaad
16 tk

1. Sega jahu sooda ja soolaga, tõsta ootele. Rösti pähkleid ahjus 175 kraadi juures 10 minutit. Sega poole aja pealt, et saaksid igast küljest ühtlaselt kauni jume ja krõbeduse. Lase jahtuda.

2. Vahusta või suhkrutega, lisa muna ja vahusta veel. Lisa ka jahusegu ja vahusta aeglasel kiirusel läbi. Sega käsitsi hulka jämedalt hakitud pähklid ja hakitud šokolaad.

3. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile 16 pätsikest ja vajuta kahvliga laiaks. Küpseta 175 kraadi juures 12–15 minutit, keskelt peaks küpsetised pehmeks jääma. Lase jahtuda.

KOMMENTAARID

Jupiter 29.okt 2017 21:43
16 tükki ei mahu kohe kindlasti ühele plaadile, kuna need vajuvad u 4 korda suuremaks. See kogus ehk vajab vähemalt kahte ahjuplaati.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes