Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Peekonisse mähitud sinepi-meekana ja köögiviljapilaff

Argitoidud

Peekonisse mähitud sinepi-meekana ja köögiviljapilaff

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kooreses kastmes küpsenud kana tuleb pehme ja mahlane. Peekoniviilud peaksid olema pikemad, et jääksid ilusti filee ümber pidama.

40-60 min

Retsept
portsjonile
2 spl Täisterasinep
1 spl Vedel mesi
16 tk Peekoniviil
2 spl Õli
2 dl Valge vein
2 dl Köögiviljapuljong
150 g Külmutatud herned
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
2 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
4 tk Kanafilee
KÖÖGIVILJAPILAFF
1 tk Sibul
Õli
5 dl Köögiviljapuljong
1 tk Loorberileht
225 g Pikateraline riis
250 g Külmutatud köögiviljad
Sool
Must pipar
1. Poolita kanafileed pikuti. Sega sinep ja mesi ning määri fileedele, keera iga tüki ümber 2 peekoniviilu.

2. Prae kanafileed pannil õlis kuldseks, 2–3 minutit kummaltki poolt. Tõsta ahjuvormi või -potti.

3. Kalla pannile vein, kuumuta keemiseni ja vala fileedele, lisa puljong.

4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Kata vorm fooliumiga või ahjupott kaanega ning küpseta u 12 minutit.

5. Samal ajal valmista köögiviljapilaff. Selleks kuumuta hakitud sibul potipõhjas õlis klaasjaks, lisa puljong, loorberileht, riis ja köögiviljad. Sega läbi ja hauta kaane all pehmeks, maitsesta.

6. Võta vorm ahjust, lisa herned, sidrunimahl ja vahukoor, maitsesta soola ja pipraga. Tõsta ahju tagasi ja küpseta veel u 12 minutit.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette