Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Ahvenamarjaklimpidega kalasupp

Argitoidud

Ahvenamarjaklimpidega kalasupp

Ingrem Raidjõe Pere ja Kodu
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Klimbisupid on tihti laste lemmikud. Miks mitte katsetada ka kalamarjast klimpidega? Selleks peab küll turult või tuttavalt kalamehelt hankima mõned terved kalad, kus ka mari sees.
Retsept
portsjonile
2 l Kalapuljong
1 spl Õli
1 tk Sibul
2 tk Porgand
3 tk Kartul
10 tk Ahvenafilee
Till
Murulauk
KLIMBID
1 tk Muna
150 g Ahvenamari
1 dl Hapukoor
1.75 dl Nisujahu
0.5 tl Sooda
Sool
Suhkur
1. Klimbitaina valmistamiseks pese ahvenamari jooksva vee all vispliga segades ning eemalda vispli külge jäävad kelmed. Vispelda muna kausis ja sega kalamarjaga. Lisa segades hapukoor ja sõelu juurde soodaga segatud jahu. Maitsesta soola ja näpuotsatäie suhkruga.

2. Kuumuta puhastatud-tükeldatud sibulat poti põhjas võis, kuni see klaasjaks muutub.Lisa kooritud ja ketasteks lõigatud porgandid. Vala peale puljong ja aja keema. Lisa puhastatud- tükeldatud kartulid ja keeda poolpehmeks. Viimaks lisa ahvenafileed.

3. Tõsta klimbid lusikaga supi sisse ja keeda vaiksel tulel mõni minut, kuni need on ilusti pinnale kerkinud ja valmis. Maitsesta hakitud tilli ja murulauguga.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga