Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Mee- ja mandlipaneeringus valge kala

Argitoidud

Mee- ja mandlipaneeringus valge kala

Tiina Lebane Pähklipureja
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Uskumatu kooslus – valge kala mee- ja mandlipurukattega – võib tunduda mõttetu riskina, kuid riskida seekord tõesti tasub: nõrga maitsega valgest kalast valmistad selle retsepti järgi erakordselt hõrgu roa. Kellel on meeallergia, võib selle asendada näiteks mõne paksu toidusiirupiga.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
0.5 kg Meelepärane valge kala (sobib ka külmutatud heik jmt)
5 spl Vedel mesi
Sool
Jahvatatd valge pipar
2 dl Riivsai
1 dl Hakitud mandlid
2 tk Väike muna
Praadimiseks õli
1 spl Kuum vesi
1. Kui valmistad roa külmutatud kalast, lase sel (tavakülmas) poolenisti ära sulada.

2. Lõika filee 2 või 3 tükiks, aseta lõikelauale ja nirista peale 2 sl mett. Vaheta külge ja nirista peale veel 1 sl mett. Puista peale soola ja pipart.

3. Klopi munad lahti. Ühenda riivsai ja hakitud mandlid. Tõsta kala muna sisse ja seejärel paneeri riivsaia-mandlisegus.

4. Kuumuta pannil õli. Kui see on kuum, keera kuumust vähemaks ja tõsta esimene ports paneeringus kalatükke pannile nii, et need kokku ei puutuks. (Kui praed liiga suurel kuumusel, võib paneering ära kõrbeda ja kala tooreks jääda.) Prae kõiki kalatükke mõlemalt poolt 2 minutit ja tõsta serveerimisalusele.

5. Sega 2 sl mett 1 sl kuuma veega ja nirista segu kalatükkidele. Söö kohe.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette