Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Avokaadosalat

Argitoidud

Avokaadosalat

Pille Enden Kevadtoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hinnaline energia- ja vitamiiniallikas avokaado on kevadisel toidulaual eriti teretulnud. Maitsva avokaado väljavalimine on omaette väljakutse. Küps vili on katsumisel kõva, kuid sõrmega vajutamisel jääb koorele muljumisjälg. Kindlam on osta pooltoores vili, mis 2–3 päeva pärast küpseks saab.

kuni 20 min

Retsept
portsjonile
100 g Lehtsalat
150 g Kirsstomatid
4 tk Suur redis
100 g Värske kurk
1 punt Sibulapealsed
1 dl Lehtpeterselli lehed
0.5 dl Mündilehed
2 tk Avokaado
Sidrunimahl
KASTE
1 tk Küüslauguküüs
2 spl Sidrunimahl
4 spl Oliiviõli
Sool
1. Kastme valmistamiseks sega purustatud küüslauk sidrunimahla ja oliiviõliga, maitsesta soolaga. Rebi salatilehed väiksemaks. Lisa poolitatud kirsstomatid, õhukeseks viilutatud redised, kuubikuteks lõigatud kurk, hakitud sibulapealsed, peterselli- ja mündilehed. Koori avokaadod, tükelda ja nirista peale sidrunimahla.

2. Sega kõik salatikomponendid omavahel ja salatikastmega vahetult enne serveerimist.

Märksõnad

avokaadosalat

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga