Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Crêpes Suzette apelsini ja Vana Tallinna likööriga

Argitoidud

Crêpes Suzette apelsini ja Vana Tallinna likööriga

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Krepid oma õhulise olekuga on maiuspala ka niisama või maasika moosiga süües. Siidises apelsinikastmes, mida kroonib tibake Vana Tallinna likööri, on krepid aga omaette väärt elamus.

20-40 min

Retsept
portsjonile
1 pk Veski Mati Spelta krepi küpsetussegu
4 spl Suhkur
3 tk Apelsinist pressitud mahl
1 tk Värskelt riivitud apelsini koor
0.5 tk Sidruni mahl
3 spl Liköör Vana Tallinn
50 g Või
1. Sega valmis krepitainas ja küpseta krepid vastavalt pakendil olevale õpetusele.

2. Puista pannile ühtlane kiht suhkrut, aseta pann keskmisele kuumusele ja lase suhkrul sulama hakata. Ära sega, vaid oota, kuni suhkur on sulanud ja kuldseks muutunud. Tõsta pann tulelt ning lisa pruunistatud suhkrukaramellile apelsinimahl. Ole seda tehes ettevaatlik, sest karamell on väga kuum. Lisa ka apelsinikoor ja sidrunimahl ning Vana Tallinna liköör. Aseta pann uuesti keskmisele kuumusele ning sulata karamell vedeliku sisse. Lisa väikeste tükkidena või, aja kaste mulisema ning lase haududa vaiksel kuumusel, kuni kaste on läikiv ja ühtlane.

3. Murra krepid neljaks ja tõsta kastme sisse. Kuumuta läbi ning serveeri kohe. Serveerides võid lisada vanillijäätist.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga