Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Salat röstitud kõrvitsa, jõhvikate ja kitsejuustuga

Argitoidud

Salat röstitud kõrvitsa, jõhvikate ja kitsejuustuga

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Küpsetatud kõrvits ja kitsejuust maitsevad koos imehästi. Söö värvilist salatit koos sõpradega!

20-40 min

Retsept
portsjonile
400 g Kõrvits
30 ml Oliiviõli
Jahvatatud meresool
100 g Pekanipähklid
200 g Kitsejuust
Lehtsalat
2 peotäit Rukola
30 g Kuivatatud jõhvikad
KASTE
2 spl Punaveiniäädikas
1 tl Sinep
40 ml Oliiviõli
Must pipar
1. Rösti ahjus kõrvitsakuubikud. Selleks puhasta ja tükelda kõrvits. Laota tükid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja piserda üle küpsetamiseks mõeldud oliiviõliga ning maitsesta soolaga. Küpseta kõrvitsakuubikuid 200kraadises ahjus 20 minutit, vahepeal korra segades.

2. Haki jämedalt pekanipähklid ja tükelda juust.

3. Rebi salat kandikule. Laota peale rukola, kõrvitsatükid, kitsejuust, pekanipähklid ja jõhvikad.

 4. Sega väikses kausis kokku kõik kastme koostisosad.

 5. Piserda kaste salatile. Soovi korral sega kergelt läbi. Serveeri kohe!

HEA TEADA!
Küpseta kõrvits varem valmis! Kui sulle kitsejuust ei maitse, kasuta selle asemel fetajuustu.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga