Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Avokaados küpsenud muna

Argitoidud

Avokaados küpsenud muna

Mari-Liis Ilover Tervis Pluss
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Lihtne ja lausa geniaalne suupiste, mis koosneb vaid kahest, kuid see-eest väga väärtuslikust koostisainest. Söö hommikusöögiks või väikese vahepalana.
Retsept
portsjonile
2 tk Avokaado
4 tk Vutimuna
Sool
Must pipar
Soovi korral veel nt tšillihelber, Cayenne’i pipar, riivitud parmesan, krõbedaks praetud peekonitükid, külmsuitsulõhe, murulauk, till jm
1. Poolita avokaadod pikkupidi. Eemalda kivi. Vutimunad peaksid avokaadokivist jäänud õnarusse ilusasti ära mahtuma. Kui aga soovid kasutada kanamune, uurista süvendit lusikaga veidi suuremaks.

2. Lõika avokaadopoolikute alt õhuke lõik koort ära, et avokaadod ei vajuks viltu. Tõsta ahjuplaadile või -vormi. Löö igasse avokaadosse lahti üks vutimuna. Maitsesta soola ja pipraga. Küpseta 210 kraadi juures umbes 10 minutit või kuni muna saavutab soovitud küpsusastme.

3. Võta ahjust ja naudi kohe, lihtsalt koore seest süües. Võid lisada midagi retseptis loetletud lisanditest ja maitseainetest.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes