Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Maasikarullid valge šokolaadiga

Argitoidud

Maasikarullid valge šokolaadiga

Tuuli Mathisen Oma Maitse
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Lihtne ja samas väga maitsev moodus, kuidas värskeid maasikaid kohevates rullides kasutada. Valge šokolaad annab rullidele tõeliselt rikkaliku viimistluse.
Retsept
500 g Pärmi-lehttainas
400 g Maasikad
1 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
2 spl Maisitärklis
100 g Valge šokolaad
1. Esmalt keeda maasikatest rullide täidis. Tõsta maasikad koos suhkruga potti ning lase keema tõusta. Lisa vanillikaunast välja kraabitud seemned ning vanillikaun ise. Lase keeda mõni minut. Tõsta vanillikaun välja. Sega tärklis vähese veega ning paksenda maasikamoos tärklisega.

2. Rulli tainas jahusel pinnal lahti ning määri maasikamoos tainale. Keera tainas rulli, lõika 2–3 cm laiused rullid ning lao need küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuvormi sisse. Jäta rullide vahele väike vahe, et neil oleks võimalik küpsedes kerkida. Küpseta 180–200 kraadi juures, soovitatavalt pöördõhuga ahjus, kuni rullid on kuldpruunid.

3.Samal ajal sulata tükeldatud valge šokolaad veevannil. Kalla šokolaad ahjust võetud rullidele. Jahuta. Serveeri terve vormina, kust võib igaüks endale ise rulli rebida.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga