Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Türgi pajaroog lamba, sibula, odrakruubi ja kaneeliga

Argitoidud

Türgi pajaroog lamba, sibula, odrakruubi ja kaneeliga

Tuuli Mathisen Veski Mati
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tuuli Mathisen
Lihtne Türgist pärit pajaroog, kus kohtuvad lambaliha, odrakruup, ohtras koguses sibulat ja üllatuskülaline kaneel. Tegemist on Türgi pulmatoiduga ja pulmades pakutakse ju vaid parimat.

üle 60 min

2 tundi

Retsept
portsjonile
3 spl Oliiviõli
70 g Või
3 tk Sibul
1 kg Lambakael
2 tk Loorberileht
200 g Odrakruup (kuivkaal)
1 tl Kaneel
Sool
Must pipar
1. Kuumuta 2 sl õli ja pool võikogusest pannil keskmisel kuumusel. Lisa sibula õhukesed poolrattad ja hauta vaiksel tulel umbes 15 minutit, kuni sibul on kuldne. Maitsesta soolaga. Tõsta sibulad pannilt ära.

2. Kuumuta pannil ülejäänud õli. Maitsesta 5–7 cm suurusteks tükkideks lõigatud lambaliha soola ja pipraga ning pruunista igast küljest. Kalla peale umbes 1,5 liitrit vett, lisa loorberileht ja lase keema tõusta. Hauta osaliselt kaetuna vaiksel tulel umbes 1 tund. Tõsta liha pannilt ära, jäta sinna vedelik alles ning pane juurde odrakruup. Lase keema tõusta ning hauta umbes 20 minutit.

3. Samal ajal puhasta liha vajadusel kontidest. Lisa puhastatud lihatükid vedeliku sisse odrakruupide juurde tagasi ning jätka hautamist, kuni liha ja kruubid on pehmeks keenud ja vedelik peaaegu kadunud. Lisa sinna pool praetud sibulast, maitsesta ja sega.

4. Kuumuta nüüd pannil ülejäänud võikogus ja prae kuumas võis ülejäänud sibulakogus krõbedaks. Tõsta lamba-odrakruubihautis kaussi ning säti sinna peale krõbedaks praetud sibul. Pannile jäänud või kuumuta veel korraks, sega sinna sisse siis kaneel ja kuumuta kaneeli-võisegu umbes minut aega. Kalla kaneeline sulavõi kaussi tõstetud lambakruubiroale peale ja serveeri kohe.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette