Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Tervena grillitud kala ja rooma salat

Argitoidud

Tervena grillitud kala ja rooma salat

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa

20-40 min

Retsept
portsjonile
4 tk Roogitud u 500 g ahven vm valge kala
Sool
Must pipar
1.5 dl Oliiviõli
0.5 dl Värskelt pressitud sidrunimahl
2 spl Hakitud lehtpetersell
1.5 spl Hakitud punelehed
1 tk Sidrun
0.5 dl Valge vein
1 punt Rooma salat
Sool
Must pipar
1. Puhasta kalad soomustest, kuivata majapidamispaberiga ja tee nahale diagonaalis sisselõiked. Maitsesta seest ja väljast soolapipraga. Pintselda pealt õliga, pane kõhtu hakitud peterselli ja punet ning sidruniviil. Pane kalad resti vahel grillile ja küpseta korra ümber pöörates, u 5–6 minutit kummaltki poolt.

2. Poolita rooma salati pead või lõika suuremad neljaks. Pintselda õliga, maitsesta soola ja pipraga, grilli u 5 minutiga pehmemaks.

3. Kastmeks sega ülejäänud õli, sidrunimahl, vein, petersell ja pune. Kui vaja, maitsesta soola ja pipraga.

4.Võta kalad ja salatid grillilt ning nirista peale oliiviõli. Serveeri kohe. 

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes