Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Grillitud maksavardad tomati ja peekoniga

Argitoidud

Grillitud maksavardad tomati ja peekoniga

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Grillitud maks valmib kiirelt ja pakub maitseelamuse paljudele. Ära vaid üle küpseta! Vardasse võid tomati ja peekoniga koos lükkida paljutki veel, mis meeldib. Kui soovid, kasta vardaid enne valmimist brändiga ja naudi tulešõud, kuid ole sellega ettevaatlik!
Retsept
portsjonile
500 g Veisemaks
1 pk Suitsupeekon
200 g Kirsstomatid
2 tk Punane sibul
Soovi korral sorts brändid
(Puit)vardad
MARINAAD
2 spl Valge vein
2 spl Oliiviõli
2 spl Palsamiäädikas
2 tl Dijoni sinep
1 tl Vedel mesi
Sool
Must pipar
1. Sega kokku marinaadiained. Lõika maks suupärasteks tükkideks, kalla marinaad peale ja lase seista pool tundi kuni üle öö.

2. Lüki maks vaheldumisi peekoni, tomatite ja sibularatastega puitvarrastele, mida oled enne 30 minutit vees leotanud. Grilli vaid 5–10 minutit (maks peaks seest punaseks jääma, tähtis on mitte üle küpsetada!) ja viimaks kalla peale sorts brändit (ettevaatust tulega!). Naudi kohe!

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes