Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suitsukala-kartulivorm

Argitoidud

Suitsukala-kartulivorm

Mari-Liis Ilover Targa kokkaja retseptiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Kui sul on kapis tükike suitsukala ja kartuleid, oled õnneseen – maitsva suitsukalavormi ahjust välja tõstmine on vaid poole tunni kaugusel!
Retsept
portsjonile
500 g Kartulid
300 g Suituskala (tursk, lõhe vm)
2 tk Küüslauguküüs
0.5 dl Oliiviõli
2 tk Muna
1 dl Kuum piim
2 spl Hakitud roheline sibul
Must pipar
1. Koori ja tükelda kartulid. Keeda pehmeks ja tambi kuumalt katki. Haki küüslauguküüned. Kuumuta pannil oliiviõli ja hauta küüslauk selles madalal kuumusel helekollaseks. Jälgi, et küüslauk ei läheks kõrbema! Jahuta veidi ja vala õli koos küüslauguga tambitud kartulitele.

2. Puhasta suitsukala nahast ja luudest. Haki kalaliha peeneks. Sega koos rohelise sibula ja lahtiklopitud munadega kartulimassi sisse. Lisa nii palju kuuma piima, et segu saaks vedelama kartulipudru konsistentsi. Vala segu suurde ahjuvormi või 4 väikesse portsjonivormi ja küpseta 200 kraadi juures 15–20 minutit, kuni roog on kuldne. Jahvata peale pipart. Paku kõrvale röstsaia.

HEA TEADA!
Kui külmkapis leidub järelejäänud kartuliputru, kasuta keedetud ja tambitud kartulite asemel seda.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes