Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Suvine salat grillitud kana ja maasikatega

Argitoidud

Suvine salat grillitud kana ja maasikatega

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Korja aiast värsket rohelist ja ka mõned maasikad ning valmista üks maitsev ja tervislik salat!

40-60 min

50 minutit + marineerimise aeg

Retsept
portsjonile
80 ml Külmpress-oliiviõli
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
Värske hakitud estragon
3 spl Palsamiäädikas
4 tk Kanafilee
400 g Maasikad
1 tk Avokaado
1 tk Väike punane sibul
250 g Fetajuust
1 tk Keskmine kurk
200 g Spinat
1 peotäis Röstitud mandlilaastud
1 peotäis Oliiviõliga röstitud saiakuubikud või -viilud
Sool
Must pipar
1. Sega kastmeks kokku oliiviõli, sidrunimahl, hakitud estragon ja palsamiäädikas.

2. Aseta kanafileed väiksemasse kaussi, kata poole kastmekogusega ja lase paar tundi maitsestuda.

3. Grilli kanafileed grillpannil keskmisest kõrgemal kuumusel mõlemalt poolt umbes neli minutit, seejärel madalal kuumusel veel 20 minutit, keerates kanafileed aeg-ajalt ümber. Lase veidi jahtuda ja lõika siis umbes 0,5 cm viiludeks.

4. Poolita maasikad. Koori ja viiluta avokaado. Viiluta ka sibul õhukeselt. Tükelda fetajuust ja kurk.

5. Sega maasikad, spinat ja punane sibul 2/3 järelejäänud kastmega.

6. Tõsta salatipõhi kaussidesse või vaagnale. Sinna peale tõsta avokaado- ja kanaviilud, fetajuust, röstitud saiaviilud ja mandlilaastud.

HEA TEADA!
Võid kana marinaadi panna juba eelmisel õhtul, kuid sel juhul pane veidi vähem estragoni.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga