Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Rikkaliku kreemikattega pähkline porgandikook

Argitoidud

Rikkaliku kreemikattega pähkline porgandikook

Laura Strandberg Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Laura Strandberg
Porgandikook on mahlane ja tummine üheaegselt. Jaga seda ideaalset suvelõpunaudingut sõpradega!

üle 60 min

Retsept
portsjonile
PORGANDIKOOK
700 g Porgandid
200 g Mandlid
200 g Kreeka pähklid
80 g Nisujahu
2 tl Kaneel
Sool
250 ml Oliiviõli küpsetamiseks
80 g Pruun suhkur
90 g Valge suhkur (50g + 40 g)
4 tk Muna
100 g Kookoshelbed
Või koogivormi määrimiseks
KREEM
500 g Mascarpone
400 g Toorjuust
1 tk Laim
KAUNISTUSEKS
Pekanipäklid
1. Koori ja riivi porgandid. Purusta kergelt mandlid ja Kreeka pähklid.

2. Sega kokku jahu, kaneel ja sool.

3. Mikserda suures kausis kokku õli ja pruun suhkur ning 50 g valget suhkrut. Lisa ükshaaval munad, samal ajal edasi mikserdades.

4. Lisa hulka riivitud porgandid ja purustatud mandlid ja pähklid ning kookoshelbed. Viimaks lisa kokkusegatud kuivained.

5. Määri koogivorm võiga ja puista üle jahuga. Tõsta tainas vormi ja küpseta kooki 160kraadises ahjus 30 minutit. Kontrolli koogi küpsust keskelt noa või puutikuga.

6. Kreemi tegemiseks mikserda kokku toasoe mascarpone, toorjuust ja 40 g suhkrut, pigista hulka ühe laimi mahl.

7. Kata kook kreemiga ning kaunista pekanipähklite ja muude meelepäraste purustatud pähklitega.

HEA TEADA!
Kui soovid veelgi tervislikumat kooki, asenda suhkrud 120 g vedela meega, ka toorjuustukreemis võid suhkru asemel kasutada mett.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes