Uudiskiri Instagram Facebook
 
Argitoidud

Plaadipirukas õuntega (pärmitainal)

Argitoidud

Plaadipirukas õuntega (pärmitainal)

Lia Virkus Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt maheda õunapiruka teeb eriti mahlaseks õunte alla laotatud õunamoos. Maitseb hästi ka järgmisel päeval.

üle 60 min

30 minutit + 30 minutit kerkimiseks + 20 minutit ahjus

Retsept
100 g Või
2.5 dl Piim
25 g Pärm
1 tl Kardemon
1 näpuotsatäis Sool
1 dl Suhkur
1 tk Muna
8 dl Nisujahu
ÕUNAMOOS
700 g Kodumaised hapukad õunad
0.5 tk Värskelt pressitud sidrunimahl
3 spl Vesi
3 dl Moosisuhkur
PEALE
6 tk Eestimaine õun
3 tl Kaneel
5 spl Suhkur
15 tk

1. Kõigepealt keeda õunamoos. Koori õunad, puhasta seemnetest ja lõika õhukesteks viiludeks. Pane koos sidrunist pressitud mahla ja veega potti ning keeda 5 minutit. Lisa siis moosisuhkur ja keeda veel 5 minutit, aeg-ajalt segades. Lase jahtuda.

2. Sulata või potis, lisa piim ja soojenda käesoojaks. Kalla kaussi ja pudista hulka pärm. Lisa maitseained ja muna ning sega. Lisa ka jahu, sool ja suhkur ning sõtku ühtlaseks tainaks. Lase kerkida rätiku all kahekordseks.

3. Rulli tainas jahusel laual ahjuplaadi suuruseks nelinurgaks ja tõsta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Laota peale õunamoos.

4. Puhasta õunad, lõika viiludeks ja laota moosi peale. Puista peale suhkrukaneelisegu.

5. Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 20 minutit, kuni kook on küpsenud ja ääred kaunilt pruunid.

KOMMENTAARID

Epp Viires 05.okt 2017 13:44
see on küll hea pirukas!!!ja sobilik kohvi ja tee kõrvale!!!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga